Sajtos rúd vagy aminek akarod
Ehetjük, mint a kenyeret, lehet pizza alaptészta is
- Könnyű
- MucsiNikol20-40 perc
- 2021-02-1770.92 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 70.92 |
kJ: | 296.9 |
Szénhidrát: | 0.69 |
Amelyből cukrok: | 0.3 |
Zsír: | 5.59 |
Amelyből telített zsírsavak: | 3.3 |
Rost: | 0.24 |
Fehérje: | 4.37 |
Só: | 0.18 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 25 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 300gKarfiol (általános)
- 4dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 300gTrapista sajt /Tolle/
- 1dbsütőpor Dr Oetker
- 50gVaj ( általános )
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A karfiolt apróra vágom. Magas falú serpenyőben pirítom, amíg a nedvességét elveszti, majd a tűzről levéve 50gr.vajjal elkeverem.
150gr.reszelt sajtot is adok hozzá, majd hülni hagyom. 4 db. egész tojást felverek 1 csomag sütőporral, és a langyosra hült karfiolos masszával gyorsan elvegyítem.
Egy sütőpapírral fedett tepsire öntöm a keveréket.
Egyenletesen eloszlatom rajta megszórom köménnyel.
180 fokra előmelegített sütőbe teszem 8 percre.
Ezt követően a maradék 150 gr. sajttal megszórom a tetejét, és készre sütöm. Kb. 15 perc alatt.
Itt most 25 db- al számoltam a tápanyag értéket de annyira vágjátok amennyire Nektek szimpatikus és a szerint csökkenhet vagy nőhet egy db értéke.
Jó étvágyat!